Българският национален отбор бе на път сам да се победи в първия си мач от световните квалификации. „Трикольорите” завършиха наравно 2:2 при гостуването си на Черна гора. Българските футболисти направиха непростими пропуски, и се отпуснаха в защита през второто полувреме и се наложи да спасяват точката в края.

Стилиян Петров откри головата сметка на родния национален отбор още в 11-та минута след страхотна българска атака, започната от Димитър Бербатов, минала още през Живко Миланов и Велизар Димитров.

Минути след това попадение с ужасен пропуск пред вратата на черногорците се отличи Димитър Бербатов, който очи в очи с вратаря не успя да го преодолее. До края на първите 45 минути реферът от Украйна до голяма степен пожали нашия тим, като прецени, че няма дузпа при нарушение на Миланов в наказателното поле пред Иванков.

През второто полувреме, вместо да усили оборотите, отборът воден от Пламен Марков излезе отпуснат и сякаш сигурен в победата си. Много лекомислено се стигна и до още един невероятен пропуск пред вратата на домакините. В 58-та минута Велизар Димитров, след грешка на черногорски футболист пред наказателното поле овладя, нахлу в пеналта, но бе париран от вратаря.

Докато нашият отбор намаляваше темпото, черногорците заиграха по-добре и това се отрази на резултата в 62-та минута. Тогава звездата на домакините Мирко Вучинич изравни от пряк свободен удар, отсъден за спорен фаул на Игор Томашич. След изравняването в състава на Черна гора се надигна някакъв импулс и вместо Бербатов и компания да се опитат да върнат гола, стана точно обратното. Домакините търсеха повече топката, организираха опасни атаки, и след една от тях, в 80-та минута Станислав Ангелов направи дузпа и бе изгонен, а Йоветич направи 2:1.

Секунди преди да изтече даденото от рефера продължение, в крайна сметка България се спаси от големия срам. Влезлият като резерва Благой Георгиев се разписа от пряк свободен удар, за да оформи резултата до 2:2.

Българският отбор може да се оправдае само с многото проблеми, споходили състава в хода на играта. Ивелин Попов и Живко Миланов бяха заменени принудително заради контузии, а Станислав Ангелов получи червен картон.