Мъжкият национален „Отбор на надеждата“ ще се изправи тази вечер срещу силния тим на Коста Рика в спор за петото място на световното първенство по футбол за бездомни хора в Сакраменто, САЩ. Тази година българският състав постигна рекордно класиране за 12-годишната си история, влизайки в топ 6 на социалния мондиал. В ранните часове на деня българско време националите загубиха с 3:7 четвъртфиналния си мач за Homeless World Cup от отбора на Бразилия, но малко по-късно надиграха Литва с 8:6 за влизане в шестицата на турнира.

Най-доброто класиране на „Отбор на надеждата“ на световно първенство за бездомни хора до момента беше деветото място от турнира в Амстердам през 2015 година. През 2017 българският тим завърши десети на шампионата в Осло.

От началото на участието си в световното първенство в Сакраменто „Отбор на надеждата“ има 7 победи и 4 загуби. До момента българите надиграха съставите на Република Корея, Италия, Пакистан, Индонезия, Унгария, Финландия и Литва. Четирите загуби на националите са срещу домакина САЩ и фаворитите за трофея – Мексико, Чили и Бразилия.

Двубоят на „Отбор на надеждата“ срещу Коста Рика е насрочен за тази вечер от 20:05 българско време на терен 3 на „Хорнет Стейдиъм“. Всички мачове на българския тим се излъчват пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube и в профила й във Фейсбук.