Младежкият национален отбор ще излезе довечера срещу връстниците си от Ейре без да е опитал тревата на стадион „Лилисулън”. Евроквалификацията от Група 3 е от 21 часа в град Атлон.

Нашите не успяха да проведат официалната си тренировка на стадиона, на който ще се играе мача, заради прищевките на делегата на УЕФА, който е от съседна Шотландия. При пристигането на българския тим на стадион „Лилисулън”, той веднага е предупредил официалните лица от българската делегация, че тренировката не може да бъде повече от 45 минути. Като причина за това той е посочил факта, че времето е лошо и че теренът трябва да бъде запазен в добро състояние за днешната среща. Селекционерът на младежите Александър Станков заявил, че е планирал тренировка поне от 90 минути и веднага преместил отбора на едно от помощните игрища край стадион „Лисисулън”, където протече и цялото занимание.

В него по традиция участие взе членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов. Шефът на ЦСКА се пусна в двустранната игра, като той и неговият тим се изправиха срещу титулярите на Александър Станков. Преди минути пък селекционерът на младежите обяви за Гонг официално стартовия си състав за мача с ирландците тази вечер. Той не се различава по нищо от този, който Ви съобщихме още вчера: Николай Михайлов (кап) – Иван Бандаловски, Иван Иванов, Николай Бодуров, Атанас Фиданин – Лъчезар Балтанов, Владимир Гаджев, Николай Петров – Ивелин Попов, Николай Димитров и Валери Домовчийски. Нашите ще играят с червени фланелки подобно и на гостуването на Англия в Милтън Кейнс. Съдийската бригада, която ще ръководи двубоя е от Швейцария с главен рефер Жером Лаперие.

След малко българският тим отново се отправя към стадион „Лилисулън”, където ще проведе тонизирща тренировка. В късния следобед е предвиден разбор, след което отборът напуска хотела и тръгва за мача с Ейре. След срещата младежите ни ще имат малко време за почивка, защото рано сутринта на 21-ви напускат базата си и се отправят към аерогарата в Дъблин, откъдето през Прага летят за София.