„Много добре знаем какво ни очаква. Изключително съм доволен да чуя, че моите футболисти не се страхуват от мача утре. Няма причина да се страхуваме. Идваме да играем футбол и да се представим добре“, заяви старши треньорът на Малта Пиетро Гедин на официалната пресконференция преди европейската квалификация с България в неделя вечер в София. Двубоят е от 21.45 часа и можете да го проследните в Gong.bg и по Дарик радио.

Малтийците проведоха тренировка тази сутрин на Националния стадион „Васил Левски“.

„България ще е жадна за реванш, заради резултатите си в последните два мача. Със сигурност това прави нашата задача по-тежка. Знаем, че България е част от европейския елит. В тези квалификации започна по-колебливо, но ще иска да се реваншира за загубите си. Но и ние също, защото загубихме доста тежко тук с 0:6 и искаме да изтрием спомена за тази загуба“, коментира още Гедин.

„Разликата в българския състав в сравнение с миналата година са резултатите. Липсата на късмет в някои моменти и класата на противниците повлия, но това на практика е един изключително силен отбор. Подготвени сме добре и мисля, че направихме каквото е необходимо, за да се представим добре“, добави селекционерът на Малта.

„Майкъл Мифсуд е идол за нас, но това, че няма да играе е възможност за друг играч да се докаже. Не знаем още колко ще отсъства Майкъл. Надявам се скоро да се изясни този въпрос“, заяви Пиетро Гедин.

„За Малта, загубата от Италия е като победа. Това обясних и на пресконференцията след мача. Критиките не ме притесняват. Искам да давам кураж на играчите. Когато футболистите напускат терена с високо вдигната глава също е много важно нещо. Убеден съм, че съм постъпил правилно, като съм дал кураж на играчите си“, добави още наставникът, като думите му бяха подкрепени и от двама от състезателите на тима.

„Очакваме с нетърпение мача с България. Ще бъде труден мач. Разбира се, целта ни е да се представяме добре, както в предните ни мачове. Надяваме се да се представим по-добре от последния ни мач тук“, заяви Пол Фенеч, цитиран от БГНЕС.

„Ще бъде труден мач. Не, не се притесняваме. Доста често се срещаме с България през последните години. Мачът няма да има нищо общо с тези, които сме играли до сега“, каза Клейтън Файла.