Представители на два английски клуба, както и скаут на Базел, ще наблюдават контролните срещи на юношеския национален отбор на България до 17 години, който ще играе две приятелски срещи с Швейцария. Мачовете са днес от 16.00 часа и в четвъртък (5-и март) от 14.00 часа и са насрочени за стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и са част от подготовката на водения от треньора Александър Димитров отбор за предстоящото Европейско първенство, на което нашата страна е домакин.

Днес в България пристигнаха скаутите на Арсенал Боб Арбър, на Брайтън Марк Андерсън, както и на Базел - Адриан Кнуп. Всички те са в България по покана на мениджърската агенция Скаутинг тийм, която организира посещението им. Боб Арбър идва за първи път в България като скаут на лондонския Арсенал, но е един от хората, които са привлекли много добри играчи за клуба. Сред попаденията на 64-годишния бивш защитник са Войчех Шчесни, Никлас Бендтер, Себастиан Ларсон, Огюзхан Йозякуп, Кайл Ебесилио и Филип Сендерос. Идеята му е да се запознае с нивото на българския отбор на родените през 1998-а година и няма конкретна цел.

Същото се отнася и Марк Андерсън от Брайтън, който е част от новото ръководство на клуба от Чемпиъншип. Адриан Кнуп е бивш нападател на националния отбор на Швейцария и помни с добро България, тъй като през 1991-а година вкарва два гола за страната си на стадион Васил Левски, а България отстъпва с 2:3 в тази среща. "И тримата ни гости просто идват да се запознаят с нивото на българския юношески национален отбор.

Те ще бъдат гости и на самото Европейско първенство, но е факт, че пазарът на Балканите е интересен за тях, коментира мениджърът Антъни Раво от агенцията Скаутинг тийм./БТА