Без нападателя на руския Алания Иван Стоянов отлетя националният отбор за Лондон. В столицата на Англия представителният тим на България трябваше да хване полет за Йоханесбург, където в понеделник, 24 май, е вторият приятелски мач срещу ЮАР, информира сайтът на БФС

Иван Стоянов сам е взел решението да се прибере в София, вместо да пътува за ЮАР. Футболистът изтъкна лични причини пред спортно-техническото ръководство. Така, групата на селекционера Станимир Стоилов бе сведена до 17 играчи.

Това е официалната информация в сайта на централата. Според Блиц до това решение на Стоянов се е стигнало след скандал между играча и наставника на "А" отбора.

“Казах на Мъри, че не съм футболист за 2-3 минути. Ако ще играя, да ме пуска повече. Събрах си багажа и си тръгнах. За мен националният отбор приключи, знам, че повече няма да ме повика. Сега се прибирам да си гледам детето, да почина малко и после ще се съсредоточа за клубния си отбор”, каза Иван пред агенцията.

"Не съм против никого, това е представителния тим на България, но се подиграват с мен", допълни играчът на руския Алания.

Иван Стоянов става поредния национал, напуснал по някакъв повод отбора, след като официално през тази година това вече сториха Димитър Иванков и Димитър Бербатов.