Вицепрезидентът на БФС Стефан Орманджиев заяви за Гонг, че българските младежи не са заслужавали да запишат поражение срещу Португалия, от гледна точка на показаното на терена. Двете попадения в мрежата на трикольорите ни обаче са паднали заради липсата на концентрация и индивидуални грешки.

Младежите ни записаха поражение в поредната си евроквалификация с 0:2 от Португалия. „Аз казах и на момчетата, ние сами се победихме. Изпуснахме две чисти положения още през първото полувреме, за голямо съжаление губим заради липса на концентрация.”

„Ники Михайлов направи няколко отлични спасявания, но съм разочарован от представянето на Ивелин Попов. Той за пореден път не показа това, на което е способен. Явно младежкият национален отбор не го мотивира. Пламен Марков го пусна да дойде на този мач с нас, благодаря на Пламен Марков, че пусна двама от играчите си – Хичо се стара, но не показа нивото си”, сподели още Орманджиев.

„Ние също държахме много добре топката. Мариян Огнянов и Любчо Божинов и Гаджев показаха добър футбол, което е един плюс за новия треньор. Има и момчета дебютанти, което е доста смело. А и все пак играем с Португалия, един от най-добрите тимове и отбора. Но това е пътят и трябва да даваме възможност на изява на тези млади момчета”, каза още шефът в БФС.

„Отборът като цяло се представи добре. Мисля, че ако имаше по-голямо самочувствие Мариян Огнянов щеше да се представи още по-добре и Генев се представи на ниво. Очаквах дори да завършим наравно, защото играта, която показахме беше равностойна, даже бяхме тимът с по-добрите положения”, завърши Стефан Орманджиев.