Вицепрезидентът в БФС Стефан Орманджиев разкритикува организацията преди мача на младежките национали България – Португалия (1:0) и същевременно похвали изявите на младите ни таланти и техния треньор Александър Станков за показаното от тях в евроквалификацията.

Критиката му бе заради това, че химните на двата тима не са се чули на трибуните, а входовете бяха отворени малко преди началото на двубоя.

„Виждате, че момчетата, които играят в отборите си, показват по-добра игра. Визирам Бодуров, който играе в Пирин, както и Иван Иванов. Това е едно от нещата, които могат да ни донесат успех, защото аз не се съмнявам в таланта им. Поздравявам Сашо Станков, който намери правилната тактика”, каза след края на двубоя Орманджиев.

„До голяма степен намалихме шансовете си за класиране, но в края на краищата играем така, че да създаваме футболисти за А отбора. При всички положения ще търсим победи в следващите мачове. Дори и да е имало подценяване от страна на португалците, това не може да омаловажи победата на нашите момчета”, категоричен бе шефът в БФС.

„Химните се чуха, макар че стигнаха до ушите само на футболистите, публиката не успя да разбере дори за тях. Ние сме дали заявка, жалко че нямаше контрол върху нещата, за да установим, че Националният стадион „Васил Левски” не бе готов да посрещне този мач”, добави Ормандиев.

„Напоследък много често започна да се говори за провеждането на кръгла маса, но трябва да знаем, че първо са ни нужни стадиони там където се създават футболисти. И тук трябва да се намеси държавата. Аз съм сигурен, че ако имаме бази, футболът ще започне да се развива, но не ни радват нещата, които се случват с нашите юноши. България ражда таланти, но няма къде да ги развиваме”, добави вицепрезидентът на БФС.