Българският футболен съюз ще решава, кой ще бъде национален селекционер следващия месец, това съобщи вицепрезидентът в родната ни централа Стефан Орманджиев.

„Ще се мисли за треньор след 25-и ноември, когато е жребият за квалификациите за Световното първенство през 2010-та година в ЮАР. Дори да се паднем с отбор като Германия, няма да имаме проблем да наемем германски или холандски специалист”, заяви футболният бос в интервю за предаването „Център” по Ринг ТВ.

Орманджиев разкри също така, че на националите са били обещани много големи премии в случай, че успеят да се класират за Европейското първенство догодина. „Не искам да разкривам пълния размер на сумата, която бяхме обещали на нашите национали, но тя се доближава до тази, която ще получат германците за участието си на континенталното първенство”, каза шефът в БФС. В Бундестима ще си разделят сериозната сума от 2700000 евро.

Орманджиев каза, че според него идеалният вариант за треньор на „трикольорите” е Станимир Стоилов. „Казах на Боби Михайлов, че Мъри е перфектният наставник на България. Думите ми към него бяха: „Направи му предложение във финансово отношение, което не може да откаже!”. Проблемът в България е, че нямаме достатъчно качествени специалисти”, заяви вицепрезидентът в БФС.

Босът обърна внимание и на въпроса с базите. „Този проблем също е много сериозен. Номер едно в това отношение са Славия и Литекс, защото си имат собствени бази и развиват добра детско-юношеска школа. До тях се доближават Пирин и Поморие. Всичко останало е пълен крах”, каза Орманджиев.