Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Стефан Орманджиев заяви, че Изпълкомът ще разгледа възможността на поста национален селекционер да бъде назначен евентуално чужденец.

Бившият шеф на ЦСКА направи уточнението, че това трябва да се съобрази със средствата, с които разполага футболната ни централа.

„Главната цел на БФС е да реши дали да е българин или чужденец. Ако се спрем на чужденец, няма да е лошо той да е от Германия или Холандия”, каза Орманджиев на специална пресконференция организирана от Футбол БГ. Той обаче не спомена конкретни имена, но добави, че средствата, с които разполага централата ни са ограничени.

„В България има много добри треньори: Стоилов, Балъков, Георги Василев, Пламен Марков, Стефан Грозданов, Люпко Петроивич”, като Орманджиев отхвърли възможността Александър Станков да стане национален селекционер, тъй като той се е съсредоточил изцяло върху младежите.

Той не изключи възможността постът да бъде зает и от треньор, който вече е бил на тази длъжност, като визира Димитър Пенев.

Вицепрезидентът на БФС добави, че Изпълкомът е очаквал Стоичков да се оттегли от националния отбор и това не било изненада за ръководството.

„Във вчерашния ми разговор с Йешич, той сподели, че сега когато гледа отстрани осъзнава, че двамата сме изпуснали шанса да направим ЦСКА голям отбор. Той призна, че се е поддавал на емоции и се подвеждал от странични приказки. Не сме обсъждали с Миодраг Йешич нищо около поста национален треньор”, добави Орманджиев.

Колкото до словесните престрелки с новия старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов Орманджиев заяви: „Изненада ме много изказването на Стойчо. Разбирам го, тъй като това сигурно е плод на емоция. Ще го оставя на спокойствие да осмисли и предполагам, че в най-скоро време ще обърне изказването си от вчера в положителен аспект. Не може такова приятелство да го зачеркнем с едно изказване. Време е вече да покажем европейско поведение, а именно да преглътнем някоя съдийска грешка да подтиснем емоциите. Футболът не е само един мач и една грешка.”

„За мен дузпа имаше на вчерашния мач и желаех ЦСКА да победи. Много се учудих от това решение на португалеца. И така като погледнем, май нищо по-различно не се случва когато идват чужди съдии”, добави Орманджиев относно отпадането на ЦСКА на четвъртфиналите от турнира за Купата на България.

На въпрос дали наистина е на заплата към Берое, бившият шеф на „червените” отговори: „Аз отговарям за медиите и за младежкия национален отбор. Моят офис е на ст „В. Левски”, работя за целия български футбол и давам съвети на всеки който ги поиска. Ще ме виждате на много стадиони, на мен това ми е работата. Стойчо бе препоръчан от мен да работи в Берое, но аз лично не съм имал предложение да работя с него.”

„Отдавна говоря, че нашият футбол трябва да се събере в 10 отбора. Вчера наблюдавах много грозен двубой. Да не говорим за вечното дерби – много слаб мач. Това ни е нивото и ако не се съберат 10 отбора с по-големи възможности няма да тръгнем скоро нагоре”, добави Стефан Орманджиев.

Вицепрезидентът на БФС не бе наясно по повод наказанието на Ивайло Петров, въпреки че отговаря за медийната комисия в родната централа. Що се отнася до обявяването на наказанието в последния момент Орманджиев се оправда, че и в чужбина се случва такива неща.