Треньорът на малтийския национален отбор Пиетро Гедин отказа да коментира дали ще започне със същата формация в петъчната европейска квалификация срещу България. Малтийците са в приповдигнато настроение след снощната победа с 2:0 над Литва, но пък останаха разочаровани от ниската посещаемост. Едва 950 човека дойдоха на националния стадион Та'Али. 

“Ние оставаме фокусирани и внимателни преди мача с България, като се надявам, че играчите осъзнават важността на мача. Трябва да бъдем внимателни във всяка зона на терена, особено в защита. Играта ни срещу Литва трябва да ни даде повече увереност и морал”, каза Гедин. 

Запитан дали е възможно Малта да започне със същия състав и в петък, Гедин запази мълчание. Сериозно впечатление направи нападателят Алфред Ефионг, който е роден в Нигерия, а литовците трудно спираха мощните му атаки. 

Той каза, че мачът срещу Литва е бил специален, но е много доволен от духа, битката за всяка топка и себераздаването. Гедин се надява, че битката до последната 90 минута, което се смята за запазена марка на малтийците, отново ще се види на терена и срещу България. 

“Направихме много по-малко грешки. Даже почти нямаше такива. Беше едно добро колективно представяне, дори ако сметнем, че няколко футболисти не бяха това, което искаме. И накрая трябва да добавим блестящите изпълнения на голмайсторите Фенек и Ефионг. Имам само похвали за всички”, каза Гедин. 

“Безспорно, срещата в края на седмицата ще бъде много по-важна за нас, не само защото е европейска квалификация. След такава добра победа над Литва още една над България ще ни гарантира, че имаме напредък в развитието си”, завърши италианецът. 

Срещата е в петък от 21.45 часа българско време, а Малта спечели единствената си точка до момента в група Н именно при визитата си през есента на 2014-а година в София. /БТА