Станимир Стоилов ще бъде предложен от Борислав Михайлов за старши треньор на националния отбор по футбол на България. Младият специалист ще продължи да води и клубния си тим Литекс.

Днес Конгресът връчи втори мандат на Михайлов като президент на БФС. Той нямаше конкуренция и получи 316 гласа „ЗА”.

„Искам да благодаря на всички делегати за огромния вот, както за мен, така и за Изпълкома. Не мога да скрия задоволството си от този вот, защото хората които ни оценяват сте вие, и тези хора,” започна въведението си Михайлов.

„Първото заседание на Изпълкома ще е следващата седмица и там ще се определят и вицепрезидентите.”

„Следващата седмица ще се гласува треньорът, аз ще предложа Станимир Стоилов, но Изпълкомът все пак трябва да го гласува,” обяви първо шефът на централата. „Той остава треньор и на Литекс. Вариантите бяха той и Красимир Блъков, но Краси току-що подписа договор за пет години с Черноморец, а на Стоилов му остава година и половина до края на договора с Литекс.”

Дебютът на Стоилов начело на националния отбор на България ще бъде на 11 февруари, когато Бербатов и компания гостуват на Швейцария в Женева за контролна среща.

„Надявам се този екип да е още по-добре работещ от предишния, макар, че аз не съм доволен от предишния.”

„От днес вече имаме 755 клуба, членове на БФС. Всеки, които желае може да се регистрира и да кандидатства.”

„Не виждам нищо лошо да има президенти на футболни клубове в Изпълкома. И в предишния имаше техни представители. Това са хората, които инвестират доста пари във футбола, и няма нищо лошо да са в Изпълкома, да видят отвътре как се прави законодателството на българския футбол.”

„Много се спекулира дали ще има Конгрес на есен. Никъде не се казва на коя дата ще бъде например на четири години. Всеки може да направи Конгрес, но той ще е извънреден, не може да е редовен. Но предвид днешния вот, силно се съмнявам, че ще има такъв. Естествено, че не се притеснявам, че Ивайло Дражев може да свика извънреден конгрес. Това, че на вас ви е скучен, е защото е европейски конгрес.”

Борислав Попов обясни, че ограничението на брой мандати за един президент е отпаднало, каквато е практиката в цял свят. Един мандат остава четири години.