Малтийският национален селекционер Джон Бутиджидж обяви групата от 18 души, на която ще разчита в контролната среща с България в сряда.

Както е известно, треньорът посочи 22-ма футболисти за тази проверка, но днес обяви имената на четиримата, които отпадат от разширения състав. Това са централният защитник Йън Адзопарди, който беше титуляр в последните две световни квалификации, както и офанзивните футболисти Джордж Малия, Етиен Барбара и Жан-Пиер Мифсуд-Триганца.

Любопитното е, че Барбара отбеляза попадението за малтийците срещу България през 2005-а година. Тогава под ръководството на Христо Стоичков нашите национали стигнаха само до 1:1 при визитата си на Рицарския остров. Чавдар Янков откри за нашите в 67-ата минута, но 11 по-късно Барбара прати топката в мрежата на Стоян Колев. Тримата пълни дебютанти обаче са в групата за срещата в сряда.

Това са Едуард Ерера от Хибърниънс, който играе като халф-бек, десният халф на Биркиркара Пол Фенек и защитникът Стив Безина от Ла Валета. Двамата легионери в малтийския състав са защитникът Андрей Агиус от Касино (Италия) и родедият в Либия Даниел Богданович, който играе в Барнзли.

18-те на Малта за контролата с България:

вратари: Андрю Хог (Валета), Марио Мускат (Хибърниънс)

защитници: Андрей Агиус (Касино, Италия), Шон Бажада (Биркиркара), Стив Безина и Кенет Скичлуна (Валета), Едуард Ерера и Аарън Шуреб (Хибърниънс), Брайън Сайд (Флориана)

полузащитници: Джилбърт Агиус, Родерик Брифа, Джейми Пачи и Кевин Самут (всички от Валета), Клейтън Фаила и Райън Фенек (Слима Уондърърс), Пол Фенек (Биркиркара)

нападатели: Даниел Богданович (Барнзли, Англия), Майкъл Мифсуд (без клуб), Айвън Уудс (Слима Уондърърс).