Повиканият за първи път в мъжкия национален отбор Станислав Генчев заяви в интервю за Гонг, че има какво да даде на първата ни селекция, въпреки че ще дебютира на 27 години.

„Не смятам, че късно е дошла повиквателната. Въпреки че съм на 27 има, какво да дам. Много съм радостен, че получих повиквателна”, отсече полузащитникът на Литекс.

„Искам да се утвърдя в националния отбор. Нормално е да имам амбиции, щом съм тук. Мисля, че съм впечатлил селекционера в мача за Купата срещу Левски, а после и на срещата в София отново със „сините”. Като цяло Литекс играе добре, заради това смятам, че е нормално футболисти от нашия отбор да получават повиквателни”, допълни за Гонг Генчев.

„Познавам повечето от футболистите в националния отбор. С една част съм играл в Левски, а с други се знаем от младежкия национален отбор. Колективът е добър. Много добър приятел съм със Станислав Ангелов. Естествено и с Мишо Венков, защото играем заедно в клубния отбор”, призна още новобранецът Станислав Генчев.

Генчев е един от четиримата дебютанти повикани от Пламен Марков за утрешната среща с Финландия. Срещу скандинавците шанс да направят дебют за България имат още Георги Сърмов, Георги Какалов и Александър Александров.