Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански ще събере 26 футболисти на тридневен лагер в Тетевен.

Избраниците на селекционера ще оформят ядрото на новия състав в тази възрастова група, като на тези момчета, родени през 1992 и 1993 година, ще се разчита за квалификациите за Евро 2015.

"Важно е да се уточни, че това не е групата, с която ще заминем за Люксмебург за последния си мач от настоящите квалификации. Вероятно някои от играчите, които ще бъдат в Тетевен, ще бъдат извикани и за двубоя с Люксембург, но планираме за квалификацията на 10 септември да разчитаме на момчетата, родени през 1990 и 1991 година, които досега изнесоха целия цикъл от официални срещи. Лагерът в Тетевен ще бъде най-вече с опознавателна цел, като на него ще запознаем отбора с тактическите си виждания и с плановете ни за развитие", разкри Михаил Мадански.

Новият младежки национален отбор ще се събере за първи път на 13-ти август, като повиканите футболисти трябва да се явят в 10:00 часа пред стадион "Васил Левски", откъдето ще пътуват за

Тетевен. За периода на лагера са предвидени три тренировъчни занимания, а на 15-ти август от 18:00 часа ще има двустранна игра.

Състав за лагера в Тетевен:

Вратари: Димитър Евтимов (Нотингам, Анг), Александър Конов (Литекс), Диян Вълков (Славия).

Защитници: Георги Терзиев (Черноморец), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Асен Георгиев (Ботев Враца), Иван Горанов (Берое), Диего Фераресо (Локомотив Пловдив), Илиян Марчев (Пирин Гоце Делчев)

Полузащитници и нападатели: Атанас Димитров (Чавдар Етрополе), Пламен Кожухаров (Видима-Раковски), Янко Ангелов (Любимец), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Симеон Славчев (Литекс), Янислав Иванов (Спартак Плевен), Мартин Райнов (Берое), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Емануил Манев (Нефтохимик), Любослав Войнов (Банско), Димитър Благов (Нефтохимик), Антон Карачанаков (ЦСКА), Живко Петков (Нефтохимик), Радослав Кирилов (Лумедзане, Ит), Мартин Кожухаров (Лас Палмас, Исп), Тодор Чаворски (Левски).