Новият капитан на младежкия национален отбор по футбол се казва Александър Цветков. 19-годишният талант от Литекс тепърва ще жъне успехи с клубния си тим, но селекционерът на младежите Михаил Мадански му гласува доверие с лентата.

Сашо е наясно, че отговорността не е малка. „Ще тежи, не е толкова леко да си капитан на младежкия национален отбор. Въобще не очаквах,” призна той.

Вече по-уверено, Цветков заяви, че никой в отбора не възнамерява да излиза като обречен срещу Черна гора в предпоследната европейска квалификация. „Ние излизаме за победа, никога не излизаме за загуба. 50 на 50 са шансовете,” отбеляза той и обеща, че разгром няма да има.

„По-добре се чувствам с познат треньор,” каза още полузащитникът, който е наясно с изискванията на Михаил Мадански.

Александър Цветков действа с много хъс на терена, но и със завидно спокойствие. Той дебютира в А група миналата година срещу ЦСКА, и още тогава остави добри впечатления. Сега е част от разширената група на Ангел Червенков и проведе пълноценна подготовка с първия тим. „Зависи от треньора дали ще попадам състава на Литекс. Тренирам на 100% и зависи само от него,” сподели Сашо за клубния си тим.

Цветков не скри, че самият той се чувства вече на мястото си като полузащитник. „Добре се чувствам, много по-добре отколкото като централен защитник,” заяви той и завърши с признанието, че се чувства много по-комфортно, обграден със свои съотборници от Литекс и в младежкия национален тим.