Младежкият национален отбор на България воден от Иван Колев записа поредният срамен резултат, след като загуби с 0:1 в контролна среща от своите връстници от Австрия, чиито национален селекционер е легендата на австрийския футбол Андреас Херцог.

Контролата, която се игра на стадион „Славия” бе изгледана от президента на БФС Борислав Михайлов, от старши треньора на Левски Емил Велев, от бившия наставник на ЦСКА Стойчо Младенов и от отговорника за всички младежки формации Емил Костадинов.

Първото полувреме бе доста равностойно, като чистите положения пред двамата вратари бяха изключително малко.

В 40-та минута бе най-интересното положение през първата част, когато Пюрхер фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Момчил Цветанов и получи директен червен картон от Цветан Георгиев. Въпреки това Австрия доигра мача с 11 човека, тъй като двете федерации се бяха разбрали така.

Минута по-късно Момчил Цветанов стреля опасно от пряк свободен удар от 22 метра и топката отиваше под напречната греда, но Кьонингсхофер успя да избие кълбото в ъглов удар.

В 51-та минута след груба грешка на Генев, който не успя да стигне до една топка и да изчисти, Сюлеймани излезе в дясно от Марио Кирев и прати кълбото в долния му ляв ъгъл за 0:1

Само шест минути по-късно в 57-та отново след груба грешка в защитата на България, Иван Иванов не успя да избие балона топка и тя попадна в Нухио, който бе пресрещнат от Марио Кирев, който предотврати много опасната атака на австрийците. Кирев обаче се контузи и бе изнесен на носилка, а на негово място отново се появи Иван Караджов.

В 80-та минута Генов центрира отляво, след което Димитър Илиев засече топката от точката на дузпата, но прати кълбото в аут.

Минута по-късно Бранимир Костадинов за малко не си отбеляза комичен автогол. Слабо подадена напред топка отиваше право в ръцете на Иван Караджов, но Костадинов стигна пръв до кълбото и реши да го върне на Караджов, който обаче бе напуснал пределите на вратата си. Все пак българският страж стигна топката на гол линията и успя да я изчисти.

В 90-та минута Димитров центрира от фаул в наказателното поле на Австрия, където Генов стреля с глава, но топката мина в страни от лявата греда на австрийската врата.

В третата минута на даденото от съдията Цветан Георгиев продължение на мача Нухио изведе Фабиан Кох сам срещу Караджов, но австрийският нападател стреля над напречната греда.