Нов скандал се развихри в Западната Б група, след като часове преди началото на мача между отборите на Марек и Спортист на стадион „Бончук” в Дупница, ръководството на клуба от Своге съзря саботаж срещу своя отбор.

Спортно техническият директор на Спортист Йордан Танев обвини директно президента на Марек Йордан Андреев, че е поръчал да бъдат спукани две от гумите на автобуса на отбора на Своге.

„С шофьора видяхме две лица покрай рейса, а след това видяхме, че задната лява гума е продупчена на три места. Сега, когато дойде полицията се установи, че и една от предните гуми е срязана”, сподели спортно техническият директор на отбора от Спортист.

„Президентът на Марек се е обадил вчера към 22 часа на шефа на хотела да пита дали сме пристигнали в Благоевград. Не знам дали има смисъл да играем футбол, защото се използват такива средства”, каза още шефът на клуба от Своге.

„Това е абсолютно просташка работа. Това е свършен факт. Не може да направим нищо. Двете гуми ни струват 3000 лева. Не знаем какво ни очаква в Дупница. Футболистите вече ги е страх”, добави Йордан Танев.

Президентът на Марек Йордан Андреев съвсем очаквано опроверга информацията.

„За мен това е много смешно нещо. Тези хора са се взели много на сериозно. Те до вчера играеха аматьорски футбол. Аз като президент и отбор като Марек не можем да си позволим такова нещо”, коментира босът на тима от Дупница.

„В Дупница никога не е имало нищо и ако в Своге правят такива работи явно се притесняват, защото са наясно с нещата. В Дупница се играе професионален футбол от 10 години”, заяви президентът на Марек.

„Не знам в кой хотел са в Благоевград. Трябва да победим, защото точките са ни много необходими. Момчетата са много надъхани, но как ще свърши мача нямам представа”, завърши Йордан Андреев.