Селекционерът на националния отбор по футбол Димитър Пенев повика сензационно Пламен Николов от Литекс и Живко Миланов от Левски за решителната евроквалификация с Холандия на 8 септември.

За бранителя на Литекс това ще е първи мач с националната фланелка. Николов се наложи в състава на „оранжевите” в началото на този сезон, заради контузиите на конкурентите му в защита.

Сред дефанзивните играчи впечатление прави липсата на Валентин Илиев от ЦСКА и на капитана на Левски Елин Топузаков.

В състава не са попаднали и Георги Чиликов и Цветан Генков, които разочароваха в контролата с Уелс. Халфът на Дуисбург Благой Георгиев пък отново не получава шанс от Пенев.

Както се очакваше, футболистите на руския Амкар Перм Мартин Кушев и Георги Пеев са сред 20-те избраници на Стратега, а капитанът Димитър Бербатов се завръща в тима след като пропусна контролата в Бургас заради контузия.

Ето и всички 20 избраници на Димитър Пенев:

Вратари: Димитър Иванков (Кайзериспор), Георги Петков (Левски)

Защитници: Радостин Кишишев (Лестър), Станислав Ангелов (Енерги), Петър Занев (Селта), Александър Тунчев (ЦСКА), Игор Томашич (Левски), Лусио Вагнер (Левски), Живко Миланов (Левски), Пламен Николов (Литекс)

Полузащитници и нападатели: Мартин Кушев (Амкар Перм), Георги Пеев (Амкар Перм), Христо Йовов (Левски), Чавдар Янков (Хановер), Димитър Бербатов (Тотнъм), Стилиян Петров (Астън Вила), Велизар Димитров (ЦСКА), Димитър Телкийски (Левски), Ивелин Попов (Литекс), Мартин Петров (Манчестър Сити)