За разлика от медиите в страната, селекционерът на хърватския национален отбор Нико Ковач подходи с уважение към опонентите си от България. Двата тима се срещат утре вечер на Националния стадион "Васил Левски". 

Медиите в Хърватия подходиха доста арогантно и нарекоха "лъвовете" "състав от анонимници", но според Ковач няма подобно нещо. Той отличи играчите ни и капитана Ивелин Попов. Ето какво сподели легендарният бивш хърватски футболист:

"След Световното казах, че ще подмладявам състава, имахме трима опитни играчи в защита и един млад. Така че може да има и някои млади момчета в състава утре. Искам да подчертая обаче, че тези от Световното не са отписани и аз продължавам да вярвам в тях." 

"Няма да повярвате, но аз не чета много вестници. Когато се теглеше жребият, бях до Любо Пенев и още тогава ми беше ясно, че ще ни е трудно. Знам, че сега България не е отбор от анонимници. Те са добри, качествени играчи. Утре ни чака голямо предизвикателство. Във футбола никога не подценявам никого." 

"Имате силни футболисти, които са с име в Русия, в други европейски страни, играят в Лудогорец, в Левски, все са силни играчи в солидни тимове. Чака ни ключов мач, не искам да влизам в полемики с никого." 

"Класират се по два отбора от всяка група и всеки тим по 10 мача, та накрая ще видим кой ще се класира. За вас е добре дошло, че сте домакини. Ние знаем, че ще срещнем силен състав със силни единици, сред които е и Ивелин Попов. Затова срещата ще е много важна", сподели на пресконференцията Ковач.