Един сериозен футболен човек се беше зарекъл, че белият му кон ще се напасе и той ще го яхне триумфално. Подобно нещо предстои да се случи, или вече стана факт, за сериозна порция футболисти и един треньор.

Станимир Стоилов пое националния отбор. Този път за постоянно. Рано или късно това щеше да се случи. Желанието лъхаше видно и от двете страни. Без да подценявам Литекс, държавният тим си е друга работа. Голяма сцена и важна задача. Тоест, Станимир Стоилов се върна на първа линия във футболния живот.

В близките дни един бял кон ще доведе насам двама пасажери от Тел Авив. Елин Топузаков и Димитър Телкийски отново са национали. Двамата отдавна са си запазили няколко страници от историята на Левски. Това важи с по-голяма сила за изкаралия повече от 11 години на „Герена” Топузаков. С повиквателните за мача срещу Швейцария двамата на практика могат да изтърсят нафталина от себе си. Бившият национален селекционер ги беше зачеркнал с дебел маркер, но нали знаете лафа за палачинката.

И ако Топчо и Мечо преди около година бяха сред асовете на Левски, то Илиян Стоянов наистина се завръща с гръм и трясък. Преди време защитникът от Хирошима сиктирдоса самия Христо Стоичков. Изпълнение в стил Коловати. „Трикольорите” смениха няколко екипа, провалиха няколко квалификации от времето, когато Стоянов беше част от тима. Е, добре че ще пътува до Женева със самолет, защото няма нито един бял кон на планетата, който да се справи с подобно разстояние. Япония е твърде далеч, но националът Стоянов ще си носи кръста. Дано полетите му се отразяват добре.

На „Герена” ще е весело. Христо Йовов може да се присъедини към споменатите по-горе и да каже „ние пак сме тук”. Още един ветеран се прибира, за да вдигне класата в А група. Макар, че младежкото излъчване на Йовов, едва ли кореспондира с думата ветеран. Едва ли има тънък ценител на играта, който да не е доволен от завръщането на блудния син. Ако има възражения, спомнете си кой вкара на ЦСКА, кой качи Левски на върха!?

Няма да е лошо, ако белите коне донесат същия футболен материал като преди. Това ще е от полза за всички. Нали видяхте Благо Георгиев, Владо Манчев, Гонзо и Електричката.

След кратка пауза в играта е и Димитър Иванков. Пламен Марков явно му е голям приятел, след като му нарисува вежди с липсата на повиквателна за мача със Сърбия.

Колко до Валери Домовчийски, при него всичко беше въпрос на време. Нападателят постига всичко по трудния, начин, което не е чак толкова лошо...

Разбира се, има и такива, които ще кажат, че със стари к… нов бардак не се прави. Така е, само че всички гореспоменати са наистина мъжки момчета. Националният също не e бардак, макар и понякога да прилича.