Кой да поеме националния? Това сега е въпросът. Ако питате за моето скромно мнение, колкото по-отдалеч идва новият треньор, толкова по-добре за отбора. Попадне ли наш човек от сходни географски ширини в добре познатия ни балкански гювеч, пиши го бегал.

Представям си идеалния вариант за национален селекционер така: строг немски чичко с тънки очила. Като казвам немски, не означава непременно от Германия. Това е типажът, а конкретиката оставям за натоварените с издирването му футболни началници.

Не че и него няма да побългарим в един момент, но поне известно време той ще изглежда независим от всичко и от всички. А иначе добре знаем, че по-скоро британски лорд ще научи български език с шопски диалект, отколкото Нане и Вуте ще проговорят английски.

Защо ли обаче си мисля, че отново няма да имаме чужденец за национален селекционер. Или ако имаме, той ще бъде от региона. Под благовидния предлог, че западняците искат много пари. Или не искат да живеят за по-постоянно в България. Или че не познават родната футболна действителност.

Само не знам как Грузия, например, може да има за селекционер Ектор Купер. Но после да не се чудим, че грузинците ни изпускат на футболния терен. Така е, защото на нас ни е по-добре в българската свободия, където няма дисциплина, няма респект и всеки си прави каквото иска.