Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков заяви, че в момента се работи усилено за възстановяването на щетите на националния стадион след концерта на Мадона.

„Представяте ли си какво щеше да се случи, ако в последния момент бяхме отказали концерта на Мадона да се състои на националния стадион? Не ние избираме местата, където ще пее Мадона. Другите страни са й отказали националните си стадиони, но при нас има други фактори, т.е средствата, които се предлагат са апетитни да се усвоят. А те са 10-15 пъти повече отколкото за един футболен мач”, сподели Нейков, цитиран от БГНЕС.

„За това става въпрос. Разбира се, че не всичко е пари и правим всичко възможно да възстановим стадиона за предстоящите срещи на националния отбор. Теренът наистина е в ужасно състояние. Предполагам, че за предстоящия мач ще можем да влезем в определените рамки. В миналото се говореше, че националният стадион не се използва достатъчно, сега се казва, че прекомерно много се използва. За момента националният стадион е вкаран в определена рамки с определени условия. При това положение да се плаща наем от националният отбор за използването на стадион е задължителен. В бъдеще може да се помисли, но издръжката на стадиона не е никак лека задача от финансова гледна точка и трябва да се намерят нови форми на организация за тази издръжка”, заяви първият човек в българския спорт.

„Изграждането на многофункционалната зала върни по план. Докато дойде 1 август 2011 година сме преотстъпили на фирмата изпълнението на проекта. Назначена е и контролна фирма, която да следи случващото се. Всичко, както си е по закон. За сега не мисля за неустойки за просрочване, единственото за което сме говорили е да не се надвишава сумата, за която сме говорили, в нужния срок и по изискване на спортните федерации”, добави Нейков.

„В момента текат ревизиите. В рамките на един или два месеца ще са приключили и ще излезем със становище. Мисля, че до края на годината ще успеем да компенсираме загубите на тотото и поне да излезем на нула. Загубите са около 150 000 лева”, завърши министърът.