Футболистът на националния отбор и Майнц 05 Тодор Неделев заяви, че не разговорял с никого от Ботев Пловдив за възможността да се завърне в България. Крилото в момента тренира с групата на Любослав Пенев преди контролата с Канада на 23 май.

"Радвам се, че отново съм повикан в националния. Настроението е много добро, приятно е, всички работят добре. Това ще бъде една важна контрола за нас. Както знаете, предстоят ни европейски квалификации през септември. Подготвяме се много добре. Г-н Пенев ни насочва към нови неща. Аз се радвам, че имам възможност да работя в националния отбор с него, защото той е според мен един много добър треньор. Научавам доста от него", заяви Неделев.

"След контузията началото в Майнц беше трудно, но с месеците почнах да свиквам. Изиграх няколко мача за втория отбор, които бяха важни за мен, защото нямах игрови минути. Мисля, че от новия сезон всичко ще бъде наред и ще започна да играя. В първите месеци тренирах повече от другите и мисля, че сега съм на едно добро ниво. Съвсем друг начин на живот има в Германия. Езикът ми е по-труден, но с времето ще свикна. Почвам полека-лека да разбирам и да говоря, но немският е труден. Отборът на Майнц постигна много през сезона, успя за трети път в клубната си история да се класира за евротурнирите. Надявам се да стигнем далеч", каза още националът.

"В България разбрах, че имаме нов треньор. На 16 юни, когато започва подготовката, ще се запознаем. Не съм разговарял с никой от Ботев, не знам нищо за евентуално мое завръщане. В момента съм футболист на Майнц и мисля за настоящия си отбор. За момента искам да съм в Германия, защото треньорът е нов и всичко започва от начало. Който се докаже, ще играе", добави Тодор Неделев.