Членът на Изпълкома към БФС Наско Сираков заяви, че решението за отстраняването на Пламен Марков от поста национален селекционер на България е взето с пълно единодушие.

„По принцип имаше само две точки в дневния ред на Изпълкома. Първият беше приемане на документи за предстоящия конгрес, а в точка разни разгледахме ситуацията около националния отбор и Пламен Марков”, коментира членът на Изпълкома.

„Взехме решението за неговото махане с пълно единодушие. Доста дълбоко разгледахме нещата около националния отбор. Няма аз да стана национален селекционер. Аз не съм съгласен, че това са способностите на националния отбор”, добави Сираков.

„Трябва да променим стратегията си и на следващия национален треньор да му бъде дадена възможност през следващите три години да работи с футболистите. Грешките не са само във футболистите и селекционера, а във всички”, добави членът на Изпълкома.

„Ако ми се предложи да бъда директор на всички гарнитури на националния отбор ще помисля сериозно. Има и български специалисти и чужди, които да поемат отбора и да се справят със ситуацията”, завърши Наско Сираков.