Директорът на националните отбори Наско Сираков заяви днес, че ще е най-доволен, ако всички национални състезатели играят в чужбина. „Това е моето мнение, най-вече заради нивото на българското първенство. Това, че то е оспорвано, не значи, че е силно,” заяви Сираков.

Той допълни, че според него тези, които са повикани, са най-заслужили да играят за националния отбор. „Днес след тренировката ще преценяваме, дали да се викат нови играчи на база състоянието на настоящите”, каза Сираков и добави, че българският отбор няма защо да се притеснява от Ейре, тъй като съперникът не е футболно страшилище. „Не съм гледал мача им с Нигерия и нямам намерение да го гледам. Не вярвам, че ирландците ще ни предложат нещо различно”, коментира Сираков.

„Трябва да играем за победа във всеки мач, защото дори и да бием в събота, не е сигурно, че ще се класираме. Същата е ситуацията и при младежите, които нямат друга алтернатива, освен победа,” обясни Сираков. Той допълни, че не може да се бърка в избора на националните селекционери. „Ако им кажа, кого да извикат и кого не, после няма как да им търся отговорност”, допълни още Сираков.

Директорът на националните отбори коментира и въпроса, свързан от предстоящите решения на Изпълкома за елитната юношеска група. „Участието в тази група няма да е задължителна, а и няма още създадена формула, кои отбори ще участват в нея и кои не. Със сигурност няма да е на принципа на дублиращата”, завърши Сираков.