Членът на Изпълкома и отговорник за националните отбори Наско Сираков заяви специално за Гонг, че Димитър Бербатов ще играе добре, когато отборът се представя силно.

„Моето лично мнение е, че Бербатов ще играе добре, когато целият тим играе добре Той зацикляше, когато отборът не играеше добре. Защо трябва да се сърдим на Бербатов, когато България играе при защитна схема. На мен и Стоилов ни липсваше доста време това европейски излъчване. Изпитваме удоволствие, но отговорността, която носим за националния отбор е сериозна и всички погледи са насочени към мача с Ейре. Няма от какво да се притесняваме от Италия. Не е страшно да играеш срещу световния шампион”, коментира членът на Изпълкома.

„Имаме добри спомени. Левски ми е в кръвта на мен и трябва да си крива душата, за да кажа, че не се интересувам от това, което се случва. Аз трябва да наблюдавам не само изявите на националите от първия отбор, а и на младежите. Ние няма да затваряме сами стадионите, а те сами ще се затворят и на повечето стадиони няма да се играе футбол. Ние трябва да отидем на световното първенство, защото сме по-симпатичен отбор от Ейре”, добави Сираков.

„Аз лично смятам, че ние не трябва да гледаме реално на нещата. Не отстъпваме по нищо на Ейре и аз смятам, че няма да загубим. Ние ще изглеждаме добре в този мач. При един добър резултат срещу Ейре съм сигурен, че след това на стадиона ще дойдат поне 20-25 хиляди фенове. Джовани Трапатони е голямо име и нищо няма да му стане, ако не се класира за световното първенство. Първото нещо, което искам е да не загубим от Ейре и след това да спечелим следващите два мача. Ако ние не загубим в Ейре и победим в Кипър, следващият мач, който ни предстои срещу ирландците в София ще е крайъгълен камък и ако победим ще се класираме на световното първенство. Станимир Стоилов носи на работа”, добави отговорникът за националните отборил

ЧЩе бъдем заедно, докато мислим еднакво. Имаме един отличен млад специалист, който работи в Украйна като Николай Костов, на когото никой не му обръща внимание. Има добри треньори, но са малко. Лошият терен носи огромна полза за слабият отбор. Ще оправим терените 100%. От това лято няма да има оправдания. Моето лично мнение е, че 95% от стадионите трябва да бъдат изкопани на 60 см. Няма да стане с леки козметични промени. Господин Гриша Ганчев заяви, че е разговарял с фирма, която е готова да даде на лизинг за осветление на стадионите. Ако зависи само от мен с най-голямо удоволствие ще ти отговоря, че ще се класираме за световното. На националния отбор му трябваше да се вдъхне самочувствие. Играчите трябва да се раздават на 100% и да чувстват удоволствие, че носят националната фланелка. Мъри е земно момче. Мина 40 години и ще е срамота да му правя забележки”, завърши Наско Сираков.