Младежкият национален отбор на България победи с 1:0 Полша в приятелска среща, играна на стадион Христо Ботев в Благоевград.

Единственото попадение в двубоя вкара крилото на ЦСКА Антон Карачанаков, който е юноша на местния Пирин Благоевград. През цялата зимна подготовка, младока бе налаган от наставника на ЦСКА Димитър Пенев за титуляр.

Двата тима играха на отлично подготвен терен, въпреки че в Благоевград бе валял сняг в продължени на десетина часа.

Първото полувреме бе скучно, а най-чистото положение бе за тима на Михаил Мадански. В 39-ата минута Борислав Балджийски се пребори за една топка в наказателното поле на поляците, но фалцовият му удар мина малко над напречната греда.

На почивката Мадански направи пет промени в състава си, като в 47-ата минута, след центриране отдясно, току-що влезлият Станислав Костов стреля в напречната греда.

Малко след това нашите изпълниха заучено пряк свободен удар, последва силен изстрел на Боби Балджийски по земя, а стражът на гостите с мъка изби в корнер.

Последваха две опасности пред българската врата. Първо влезлият като резерва вратар Стефано Кунчев изпусна топката, но Росен Колев поправи грешката му и изчисти в ъглов удар пред погледа на Кухорчик. Малко след това полският футболист направи опасен пробив и центрира пред голлинията, където двама негови съотборници се разминаха с топката.

Единственото попадение в мача падна в 78-ата минута. Петър Атанасов направи отличен пробив отляво, влезе в пеналта на скорост и би по земята, вратарят на Полша изби удара му, а при добавката с шут от десетина метра Антон Карачанаков вкара първия си гол с екипа на младежкия национален тим на България.

Две минути преди края младите лъвове можеха да вкарат и втори гол, но Атанасов се засуети и стреля в аут, след като бе изведен на добра позиция от Карачанаков.

СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!