Повиканият в националния тим Александър Тунчев призна чистосърдечно, че от Гонг научава за решението на Станимир Стоилов. „Благодаря ви за информацията. От вас научавам, че съм повикан. Изненадан съм много приятно”, бяха първите думи на футболиста от Лестър.

Сашо Тунчев не игра около половин година, а причината за това бяха скъсани кръстни връзки на коляното.

„Аз имах някои разговори с г-н Стоилов. Поддържах връзка и с Краси Безински, те се интересуваха как върви възстановяването ми. Вече изиграх три контроли за Лестър. В първите две срещи играх по 30 минути като резерва. Вчера пък почнах титуляр и изкарах едно полувреме”, разказа Александър Тунчев.

Бранителят призна пред Гонг, че тимът му Лестър е наблюдавал Живко Миланов от Левски, но до сделка така и не се стигна. Сашо Тунчев допълни, че отборът му ще се постарае да стигне да плейофите за влизане в английската Висша лига.

„Когато се прибера в България, настроението ще ми бъде позитивно. Не съм играл половин година за родината си и няма как да не бъда доволен. Надявам се в дните до мача с Латвия да нямам никакви проблеми. Дай Боже да нямам повече контузии”, завърши пред Гонг Тунчев.