Ивайло Петев обяви, че Ивелин Попов трябва да стане футболист номер 1 на България тази година. Той заяви, че ще е много лошо за българския футбол, ако Литекс не бъде върнат в А група и похвали Станимир Стоилов за успехите, които постигна с Астана.

„Ивелин Попов трябва да бъде футболист на годината. Той играе на най-високо ниво и е основна фигура в отбора, чиито цветове защитава. Другите всички отстъпват. Него го познавам отдавна. Запознат съм с неговите качествата. Има голям потенциал и интелект. Може да играе във всеки един отбор. Лидерите се градят на терена. Там се става лидер“, каза Петев.

„Литекс трябва да остане в А група. Ако бъде изваден, ще е загуба за футбола. Както в мъжкия, така и в младежкия са 9-10 човека. Вие си правете сметка“, допълни треньорът.

„Успехът на Станимир Стоилов е много голям. Пожелавам му от сърце успех занапред и дай Боже ние да го последваме и да изпитаме това, което и той изпита. Това, че българските треньори получават по-голямо уважение в чужбина, отколкото в България, е лошо за нас. Ние имаме кадри, които не се ценят тук в България, а в чужбина. Като цяло в България нямаме уважение към треньорите. Загубиш 1-2-3 мача и вече си без работа. Манталитетът и мисленето ни са такива. Това сме ние, но това е жалко за треньорската професия“, допълни Ивайло Петев.