Националният отбор на България се събира на лагер в Белфаст. Футболистите на Пламен Марков ще се видят направо в Северна Ирландия, където селекционерът ще направи повторния си дебют начело на България в сряда.

Най-доволни от факта, че сбирката ще се състои директно на Острова могат да бъдат играещите в Англия Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.

От няколко дни самият Пламен Марков е във Великобритания, където наблюдава мачове от Висшата лига с участието на Бербатов и Стилиян.

Останалите национали ще пристигнат в Белфаст от различни държави.

Рано сутринта от София излетяха помощник треньорът Любо Шейтанов, лекарят на тима д-р Михаил Илиев, масажистите, както и хора от персонала на отбора. От столицата на България за Белфаст потегли и багажа на футболните ни звезди.

От Кипър към лагера на националния отбор ще се присъединят футболистите на Левски. Томашич, Петков, Миланов и дебютантът Николай Димитров са състезателите на шампиона повикани за двубоя със Северна Ирландия.

„Армейската” част тръгва от Испания, където ЦСКА е на лагер. Футболистите на лидера в А група редуцираха броя си до двама - Тунчев и Янчев.

От Иберийския полуостров ще се присъедини и състезателят на Расинг Ферол Петър Занев.

Голяма е бройката на повиканите играещи в Бундеслигата. От Германия за Северна Ирландия пътуват Благо Георгиев, Станислав Ангелов, Валери Домовчийски и Асен Караславов.

Ловешкият Литекс се отчита с двама национали. Пътят от Турция до Белфаст ще пропътуват талантът Ивелин Попов и Михаил Венков.

Играещият в Турция Димитър Иванков се прибра в България след мача на Кайзериспор в петък и от София лети за Лондон, където ще направи връзка за Белфаст.

Сред повиканите от Пламен Марков е и Здравко Лазаров, който от новия сезон ще носи екипа на Шиник от Русия.

Президентът на БФС Борислав Михайлов ще пътува от Швейцария, за да наблюдава първата среща след завръщането на Марков начело на България.

По предварителна програма националите трябва да тренират в пълен състав тази вечер в Белфаст. Утре селекционерът Пламен Марков ще даде пресконференция за българските медии, а последното занимание преди срещата със Северна Ирландия ще бъде закрито.