Националният отбор направи първа тренировка преди срещите с Ейре и Кипър. Футболистите демонстрираха настроение за работа и въпреки студа се задържаха около час на терена на комплекса „Царско село”.

От заниманието отсъстваха Валери Божинов, който се прибра по- късно в България и Илиян Стоянов, който пък се връща от Япония късно вечерта.

Не всички се появиха и на терена, от който бе почистена само една малка част. Благо Георгиев и Стилиян Петров предпочетоха спа процедурите. Ивелин Попов, Радостин Кишишев и Живко Миланов също не излязоха да работят на „полеви условия”.

Станислав Манолев, Станислав Ангелов и Игор Томашич тренираха отделно от останалите и се прибраха първи от тези, които бяха на студа. Пелето заяви пред журналистите: „ Време е България да покаже зъби и да хапе.”

Вратарите Георги Петков и Димитър Иванков бяха „хвърлени” в калта от Любо Шейтанов и преди да си тръгнат вече не бе останала чиста част от екипировката им. Иванков каза на тръгване: „ Дай боже да ги бием.” Всички се надяват, че Станимир Стоилов няма да има проблеми поне с вратарския пост.

Старши треньорът имаше проблеми с престоя си в „квадратите”, в които влизаше прекалено често. Така той „тренираше повече”, отколкото Велизар Димитров, Йордан Тодоров, Иван Иванов, Чавдар Янков, Димитър Рангелов, Елин Топузаков и Димитър Телкийски. Стоилов реши да промени положението и видя решение в смяна на бутонките. За целта селекционерът спря тръгващия си Станислав Ангелов и му нареди да си сменят обувките. Играещият в Енерги футболист се усмихна на идеята и заяви гордо и шеговито, че „проблемът не е в обувките”.

От вторник тренировките вече ще са на националния стадион „Васил Левски”. До там националите ще бъдат извозвани с новия автобус „Ман” на футболния съюз. Скоро ще се разбере дали новото возило ще е на късмет за „трикольорите”. Един от надписите върху автобуса в свободен превод може да се преведе и като „лъвовете на треньора”. Разбира се, в буквален превод става дума за фразата "Автобусът на лъвовете". Дали са такива играчите също скоро ще се разбере- в събота срещу Ейре. Мачът е от 21.45 часа българско време.

Снимки: Валентин Грънчаров