За разлика от Мартин Петров, който на тръгване на летище София заяви, че преговорите за премиите са водени засега само в сънищата му, шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов потвърди за първата част на тези преговори. Втората се очаква да бъде тази вечер.

Според Михайлов националите са предложиви нова формула за премиране. Те искат да бъдат давани премии, както за отделни възлови мачове, като този с Италия например, така и за определени успешни серии в предстоящите квалификации. Договаря се и общ краен бонус при класиране на световното първенство в ЮАР. Днес е ден за размисъл, като се очаква тази вечер двете преговарящи страни да се разберат окончателно. Това е желанието и на играчи и на шефове, тъй като до старта на новия цикъл остава малко повече от половин месец.

Освен това лидерите на националния ни футболен тим са пожелали да се повиши таксата при повиквателна за всеки един от мачовете на отбора. Те са обяснили, че сегашните суми са крайно неприемливи и се нуждаят от актуализация.

Боби Михайлов не пожела да разкрие кои точно от футболистите на Пламен Марков са присъствали на преговорите в „Царско село” вчера.