От пресцентъра на Българския футболен съюз разпространиха декларация от името на националния ни отбор и ръководството на централата. В нея се казва ясно, че въпреки тежката загуба от Англия, тимът ни се нуждае от подкрепа във вторник.

От щаба ни се надяват привържениците на отбора да застанат зад „трикольорите”, най-вече заради предстоящия мач срещу Черна гора.

Ето и цялата декларация:

Скъпи сънародници,

Квалификациите за Евро 2012 започнаха по възможно най-лошия за България начин. Всички ние страдаме от резултата, с който загубихме на “Уембли”. Страдаме, не по-малко от вас. Квалификациите обаче едва сега започват и поражението от Англия само ни амбицира тройно да покажем, че може да играем много по-добре. Оттук нататък поемаме по път, по който няма да имаме право на повече грешки. Първото изпитание по този път е във вторник срещу Черна гора на Националния стадион “Васил Левски”. Както във всяко изпитание, ще имаме нужда от подкрепа. Само вие, привържениците на футбола в България, може да ни я дадете. Както сте го правили винаги във важните моменти. Вярваме, че въпреки целия негативизъм и ужасните критики, които се изсипват върху нас, точно вие – истинските фенове на България и българския футбол, ще застанете зад нас и ще ни дадете положителна емоция, с чиято помощ във вторник вечер да победим. Във футбола има победи и загуби. Надяваме се да бъдете с нас и да ни помагате и в двете.