Юношеският национален отбор на България (родени 2005 г) затвърдиха отличните впечатления и днес разбиха Лихтенщайн с 5:0 в последния си мач от група 10. Така момчетата на селекционера Йордан Петков приключват като победители в потока с три победи, 9 точки и голова разлика 8:0.

Така България до 17 години отива в Елитния кръг на квалификациите, който ще се проведе през пролетта. Жребият ще се тегли през декември, а финалите ще се проведат в Израел.

На 2-о място остана отборът на Сърбия с 6 точки, след като днес победи Хърватия с 1:0 в директен мач. Така сърбите стават втория отбор, който продължава напред.

За България днес хеттрик реализира Петър Кирев, а по едно попадение добавиха Антоан Стоянов и Борислав Маринов.

Треньорът Йордан Петков пусна петима нови футболисти в сравнение със стартовите състави от първите два мача. Основните фигури като вратарят Алекс Божев, Росен Божинов, Асен Митков, Борислав Маринов и Роберто Райчев започнаха в стартовия състав.

В 9-ата минута България излезе напред в резултата чрез Петър Кирев. Момчето от Разлог вкара след пас на Асен Митков от левия фланг, но двама защитници на Лихтенщайн се разминаха с топката и заблудиха вратаря си. Само две минути по-рано след ново центриране на Митков, този път от корнер, бранител на съперника изчисти топката от голлинията. Малко след това Виктор Василев стреля от границата на наказателното поле, но ексцентричният вратар на Лихтенщайн спаси.

Надмощието на нашите продължи и в 28-ата минута Антоан Стоянов от Левски покачи на 2:0, след като защитата на Лихтенщайн не реагира както трябва на центриране от дясно на Роберто Райчев.
Петър Кирев вкара второто си попадение в мача в 38-ата минута. Той отклони с глава центриране от ляво на Борислав Маринов и увеличи аванса на България на 3:0.

Попаденията за България продължиха и през второто полувреме, когато селекционерът Йордан Петков извърши доста смени. В 58-ата минута съдията от Северна Ирландия отсъди дузпа. Роберто Райчев центрира от фаул, а Росен Божинов беше съборен с ръце. От 11-те метра Борислав Маринов не остави шанс на вратаря Елиас Бури и покачи на 4:0.

Петър Кирев, който играе за Лудогорец, оформи своя хеттрик и покачи на 5:0 в 73-ата минута. Поредното изпълнение на ъглов удар предизвика нова суматоха в отбраната на Лихтенщайн и след няколко опита на нашите да вкарат, поредицата от карамболи отведе топката при Кирев, който от 1 метър я бутна във вратата.

Състав на България: Алекс Божев (46- Велизар-Илия Илиев), Константин Павлов, Валентин Спасов, Росен Божинов, Михаил Цонев (74- Симеон Василев), Асен Митков (46- Виктор Добрев), Антоан Стоянов (46- Божидар Сидеров), Роберто Райчев, Виктор Василев, Борислав Маринов, Петър Кирев (74- Неджиб Хаджъ).