Националният селекционер Станимир Стоилов ще повика нападателя на Локомотив София Мартин Камбуров за предстоящата контролна среща с Полша на 3 март във Варшава. Това обяви самият той, като спомена имената на още 7 играчи. Стоилов обаче направи уточнение, че един от тях в крайна сметка ще отпадне.

Освен Камбуров в списъка с футболисти от българския шампионат попадат още Веско Минев, Йордан Милиев, Иван Иванов, Пламен Николов, Георги Сърмов, Иван Стоянов и Ивелин Попов.

Стоилов допълни, че групата за мача ще бъде от 18 човека и на мястото на контузения Мартин Петров няма да бъде викан нов футболист от чужбина, тъй като са изпуснати нужните срокове за това.

Националният селекционер сподели също, че решението за Димитър Иванков и кариерата му в „А” гарнитурата ще стане ясно след двубоя в Полша.

„Основният проблем е двойката централни защитници. От това, което аз виждам – имам доста сериозни забележки към тяхната игра. Това е причината да им дадем увереност и самочувствие. Защото едни са изискванията ни за вътрешния шампионат, а други за класиране за Европейско”, коментира Стоилов.

„Паузата беше доста дълга, направихме доста усили, целият щаб да се опитаме да видим максимално повече играчи. Опитахме се да свършим голям обем от работа, изчистихме една група от играчи, първият, който отпадна от нея е Мартин Петров. Явно ще го заместим с футболист от българското първенство. Мартин е важен играч за националния отбор, но да се надяваме, че за официалните мачове ще е готов”, сподели още националният селекционер.

Стоилов отрече да има проблеми с Иван Иванов. „Притесняваше ме, когато беше отстранен от отбора. Имахме разговори и със старши треньора на ЦСКА - доволен е от него. Ние също сме доволни от неговото представяне. Ако той има проблеми извън футбола, трябва да си ги решава. Аз искам той да е добър футболист, оттам нататък проблемите с дисциплината да ги решават в ЦСКА.”

Селекционерът даде да се разбере, че е напълно възможно Станислав Ангелов да играе в отбрана: „За мен Станислав Ангелов е отличен футболист. За мен той е бил животоспасяващ играч. Томашич на този етап не е в плановете. Караславов ходих лично да го гледам, след това имаше контузии, вчера гледам, че се е завърнал, но на този етап предпочитам някой от младите играчи.”

Наставникът коментира и контузията, която има Бербатов, както и фактът, че той ще се съобрази със състоянието му: „Като дойде в Полша Бербатов, ще преценим на какви натоварвания ще бъде подложен. Ако има и най-малките проблеми, няма да рискуваме, ще се съобразим със състоянието му.”