Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че наказанието на Димитър Телкийски ще промени плановете му относно титулярния състав за мача с Италия в сряда.

„Сега ще мислим нови варианти. Чавдар Янков направи силен мач и на двата поста, които игра. Първоначално не мислех да го пускам на тази позиция, на която започна мача, но сега ще видим”, каза Стоилов. Той допълни, че няма да вика нов футболист на мястото на Телкийски.

„Живко Миланов има минимални шансове да играе срещу Италия. Ще видим на тренировката и утре как се чувства той”, допълни националният селекционер. Стоилов допълни още, че е имал възможност да наблюдава мача на Италия и до голяма степен си е избистрил ситуацията.

Относно информациите за скандал с Кирил Котев в съблекалнята на полувремето в мача с Черна гора, Стоилов заяви: „Това са пълни глупости. Няма такова нещо. Не само Кирил Котев е виновен за грешките на отбраната. Знаете моето мнение за играта на футболистите в двете фази. Има достатъчно играчи, които трябва да покриват зоните в дефанзивен план.”