Старши треньорът Станимир Стоилов реши да започне двубоя с Ейре с централна двойка защитници Илиян Стоянов и Игор Томашич. Така отпадна и последната въпросителна около стартовия състав на българите за мача с ирландците от 21:45 тази вечер.

Стартовите единадесет, след като се разбра за проблемите на Божинов, Геoрги Петков и оставянето на Иван Иванов в София са следните: на вратата Иванков, пред него в защита отдясно наляво – Станислав Манолев, Илиян Стоянов, Игор Томашич и Живко Миланов.

Като вътрешни халфове ще играят Станислав Ангелов и Стилиян Петров. Вдясно халф ще бъде Димитър Телкийски, а вляво ще действа Благо Георгиев. Двамата нападатели ще са Ивелин Попов и Димитър Рангелов.

Въпреки здравословните си проблеми Георги Петков ще бъде записан като резервен вратар, а останалите шест футболисти – Кишишев, Чавдар Янков, Велизар Димитров, Димитър Макриев, Йордан Тодоров и Елин Топузаков ще са резерви.

Ирландските медии са единодушни в днешните си издания за стартовата единайсеторка на Ейре. Очаква се на вратата да бъде Шей Гивън, пред него в защита: Пол Макшейн, Ричард Дън, Джон О’Шей и Кевин Килбейн. В халфовата линия Джовани Трапатони ще разчита на Ейдън Макгийди, Глен Уелън, Кийт Андрюс и Стивън Хънт. Напред домакините ще разчитат на Кевин Дойл и Роби Кийн.