Националният селекционер Станимир Стоилов изрази опасения на тима в защита, въпреки изразителната победа срещу Черна гора днес с 4:1. В сряда трикольорите гостуват на Италия в Торино, а специалистът предупреди, че възпитаниците му не трябва да допускат грешките в защита, които показаха днес.

Стоилов все пак похвали футболистите си за убедителния успех. Черна гора поведе изненадващо с далечен шут на Йоветич в самото начало на мача, но с голове на Кишишев, Телкийски, Бербатов и Домовчийски, България записа втори успех в групата.

Ето какво заяви Стоилов на пресконференцията след мача:

„Важна победа за нас. Имаше напрежение в отбора. През първото полувреме лесно допускахме отбора на Черна гора пред нашата врата, направихме и доста пропуски. През второто полувреме нещата се нормализираха и заслужено спечелихме. Поздравявам футболистите на Черна гора за бойката игра.”

„Имахме проблеми в средната защита, които най вече идваха от индивидуалните изпълнения на някои от футболистите на гостите. Мисля, че във фаза атака и в средата на терена комбинирахме добре. Не можем да направим нищо освен да се опитаме да подобрим организацията и самочувствието в играта.”

„Притеснявам се, че Живко Миланов няма да може да се възстанови за мача с Италия. Тренирал е на пълни обороти, но в никакъв случай няма да рискуваме с неговото здраве. Ако той прецени, че може да играе вече ще преценяваме дали Живко да играе или Кишишев. Моите притеснения са, че няма да може да се възстанови.”

„На почивката се опитахме да организираме по-добре защитата, колкото се може с думи, разбира се. Според мен на Киро Котев му дойде малко повече напрежението и може би по-рядкото му участие в националния отбор си каза думата, но това винаги е риск за тези футболисти. Смятам, че не трябва да търсим причината при Котев, а при цялостната игра на отбора във фаза защита. Той също се стара да играе добре, но някой път не се получава.”

„Вярвам в качествата и възможностите на Манолев. Аз лично ще разговарям с него, защото наистина на моменти прекалено самонадеяно отиграваше някои от ситуациите. Тук не трябва и не искам да търся индивидуална вина в някои от футболистите. Ако някой е сгрешил другите трябва да поправят неговата грешка.”

„Мисля, че Мартин игра на максимума си. Все пак той не играе в тима си Манчестър Сити. Вижда се, че когато няма игрови ритъм не е в оптимална форма. От утре на обяд ще имам повече идеи за Италия. Най-важното в момента е, че успяхме да отбележим 4 гола и то в световна квалификация, което не се случва често. Не искам да живеем в някаква заблуда. Казах, че имаме проблеми, които трябва да отстраним до мача с Италия.”

„Днес играхме със самочувствие и настроение, но срещу Италия трябва да подобрим действията си във фаза защита. Целият отбор да сме безупречно организирани, иначе нямаме шанс, ако допускаме такива ситуации и положения, каквито имаше пред нашата врата днес, срещу тим като Италия.”