Селекционерът на България не скри еуфорията си, секунди след изстрадания успех с 2:0 срещу Кипър, който върна България в битката за място на Световното в ЮАР. Той сподели, че проблемите с контузени играчи в отбора са обединили колектива.

„Доста изстрадана победа за нашия отбор. Показахме воля и характер, постарахме се. Проблемите ни обединиха в отличен и класен колектив, който се би на терена и спечели 3 точки”, заяви Стоилов.

„Искам да благодаря на привържениците на българския футбол. Щастлив съм, че отбор и фенове бяхме едно цяло и спечелихме този мач”.

„В последните минути съперникът ни създаваше проблеми, особено от статични положения, но се справихме”, обясни хасковлията.

„Не смятам, че двата отбора отстъпваме на лидерите Италия и Ейре. Очаквах и през първото полувреме Кипър да бъдат по-активни, но явно бяха предприели по-защитна тактика. Ние няма да правим сметки, имаме единствена задача да печелим до края. България беше по-добрият отбор и бе нормално да победим”.

„Всички футболисти, които бяха подценявани, доказаха, че имат воля и качества да защитят по най-добрия начин името на България. Дълги години се говореше, че когато ги няма най-добрите ни играчи, нямаме стойност, но доказахме, че не е така”.

„Не искахме да рискуваме с Божинов, благодаря му за желанието да играе. Имаме още доста работа да свършим”, завърши Стоилов.