„Не ни достигна малко класа”, заяви селекционерът на националния ни отбор по футбол Станимир Стоилов при пристигането на тима в България днес. Нашите паднаха с 0:2 от Италия и на практика загубиха шансовете си за класиране на Световното първенство догодина в ЮАР.

„Отидохме с ясната представа, че победа ще ни класира на бараж и това бе задачата пред футболистите. Опитахме се да играем футбол, без да се плашим от Италия. За наше нещастие домакините излязоха по-класен отбор от нас, реализираха два прекрасни гола, а ние пропуснахме нашите възможности. И загубата стана факт”, каза още Мъри.

„Въпреки, че в мача имаше грешки, момчетата се стараха да не отстъпват по нищо на Италия, като контрол на мача. Шансовете вече са илюзорни, но в живота някой път стават и чудеса. Но в момента отстъпваме сериозно на отбора на Италия”, добави Стоилов.

„В момента по-важно е отборът да продължи да играе по-смело и по-атакуващо. Трябва да затегнем представянето си във фаза защита и да си реализираме положенията. Иначе създадохме доста неприятности на Италия. Въпреки, че както се казва всички играят, а накрая италианците печелят”, сподели националният селекционер.

„В някои от по-младите играчи може и да е имало притеснение. Хубавото е, че не бяхме боксова круша. Ние също удряхме. Ако бяхме победили със същата игра, оценките сега щяха да бъдат положителни”, заяви Мъри.

„Мнението на Венци Стефанов за мен не е важно. Нека си оправи нещата в собствения клуб. Тия неща съм ги чувал много”, така Станимир Стоилов коментира нападките на президента на Славия към него.

„Не виждам защо трябва да има конфликт между мен и някой от играчите. Който преценим и играе добре ще бъде викнат и за следващите мачове. Може да потърсим някои промени. Поради простата причина, че някои от футболистите са на възраст, която няма да им позволи да участват в следващия квалификационен цикъл. Има доста набелязани нови имена. Но всеки трябва да си заслужи мястото в националния”, завърши Стоилов.