Новият национален селекционер на България Станимир Стоилов обяви, че му предстоят седем финални срещи до края на квалификациите за световното в ЮАР. Специалистът добави, че ще залага изключително на атакуващия футбол.

„Аз обичам атакуващата игра. Едно от нещата, които не ми харесват и не ги приемам е мнението, че толкова си можем. Искам футболистите да имат по-голямо самочувствие. Обичам играчите си, но повече обичам отбора си”, бяха част от думите на Стоилов, който даде официална пресконференция.

„Говорих с Пламен Марков. Пак ще го правя, за да знам, какви точно са проблемите, за да играем по този начин. Ние сме колеги, а не е тайна, че сме и приятели. Димитър Бербатов остава капитан на отбора. Не съм дошъл, за да правя промени. Не искам власт, а работа”, продължи селекционерът Станимир Стоилов.

„Можеше да водя само националния отбор. Г-н Ганчев беше готов на този вариант, но аз не исках. Имам ангажимент, който държа да изпълня. Когато ми изтече договорът с Литекс е нормално да работя в националния тим”, заяви още треньорът на Литекс и България.

„За мача с Швейцария извиках някои футболисти, които са позабравени. Искам да видя, какво е тяхното състояние. Имаме трайно контузени футболисти, които може и да не са готови за важния мач с Ейре. Става въпрос за Мартин Петров, Валери Божинов, Чавдар Янков и Сашо Тунчев. Това са основни футболисти, титуляри. Не желая да имаме една-две звезди. Искам осемнайсет такива. Всеки, който попадне в групата е звезда. Това ще са най-добрите футболисти на България. Обещавам да работя честно в името на България”, обяви Стоилов.

„Не се плаша от рискове, нито от провали. Когато е в името на България, не е чак толкова страшно, ако един треньор се провали”, спомена новият селекционер на „трикольорите”.

Станимир Стоилов оплю съставената програма преди старта на квалификациите. Според него не е било удачно нашите да почнат с три гостувания и домакинство на Италия. „Още тогава, без да имам нищо общо с националния, казах, че програмата е лоша. Дано и ние да правим програма след време, няма да е така”, зарече се наставникът на Бербатов, Мартин Петров и компания.