Легендата на родния футбол Христо Бонев сподели мнението си за ужасното 2:5 от Грузия. 

„Всички българи останахме огорчени от резултата срещу Грузия. Веднага след мача започнаха обвиненията срещу Ясен Петров и футболистите, но моето мнение е, че селекционерът направи всичко по силите си. Той няма вина за този провал. Ясен даде възможност на много млади играчи да опитат късмета си в националния отбор. В момента от тези играчи по-добри в България няма. Това е действителността на нашия футбол. Най-големият въпрос, който трябва да си зададат ръководителите на българския футбол в момента, е – какво щеше да е, ако играят повече наши момчета в родните клубове. Трябва да обръщаме внимание на школите, но когато няма резултат, всеки един ръководител започва да търси играчи от чужбина. Има легионери, които наистина правят впечатление по българските терени, но има и други, които само спират развитието на футбола ни“, започна Бонев пред „Мач Телеграф“.

„И в този ред на мисли – искам да отбележа – въпреки че някои от нашите футболисти да са част от чужди клубове, там те са резерви. Трябват коренни промени и след като минат тези две срещи за Лигата на нациите с Гибралтар и Грузия, да се съберат всички, които милеят за родния футбол и да решат по какъв път да се продължи. По-добре да има нулеви години, но след това да дойдат резултатите. Не може да облечеш фланелката с герба на гърдите и да не ти трепне нещо отвътре. Не бива да мислим, че грузинците са направили огромен напредък. Просто ние играхме безобразно слабо. Нашите играчи показаха, че не се вълнуват, те не се трогнаха от това, което стана на терена. Това е най-големият ужас“, добави той.

„Дано сега Георги Иванов успее за този кратък период да промени психиката на тези момчета и да им вдъхне увереност. Иначе не му препоръчвам да поеме националния отбор за постоянно в този момент, защото неговото име заслужава нещо по-добро“, заявя Зума.

„Не мога да кажа кой трябва да поеме отбора сега. Димитър Димитров е опитен треньор, Николай Киров също показа с работата си, че е кадърен човек. Това го решават хората в БФС. Но който и да поеме отбора, скоро време няма да видим желания ефект, завърши Бонев.