Защитникът на Черно море Живко Атанасов коментира в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT доброто представяне на националния отбор в Лига на нациите. Той сподели, че в отбора са се почувствали като истински футболисти, предвид страхотната атмосфера на стадион "Христо Ботев" при победата с 1:0 над Северна Ирландия. 

"Радвам се, че сега ни се получава. Работим много усилено. Атмосферата е приповдигната след последната победа. Гледаме да изградим колектив, с който да дойдат и резултатите, защото чрез него се постигат успехи. Освен Киро (б.а Десподов) и Филип (б.а Кръстев) нямаме такива индивидуалности, които да могат да теглят отбора. С колектив ще станат нещата. Благодаря на г-н Илиев, че ме извика. Аз съм отишъл там да дам всичко от себе си за България и за треньора, защото някои хора нямаха смелост да ме извикат, а той го направи", започна Атанасов. 

"Знам какво да очаквам, знам какво иска треньорът. Със сигурност ми е по-лесно в националния отбор, когато знам какво иска, а не трябва да се адаптирам към друг начин на игра и други изисквания". 

Защитникът коментира и успеха над Северна Ирландия. "Тази победа идва след толкова много време, голяма пауза от победи. Трудно се постига. Може би го има и психологическият момент. Не е лесно да се излезе от такава дупка. Беше трудно, но победихме. Надявам се следващите победи да дойдат малко по-лесно и да сме по-освободени". 

"Искам да спомена, че атмосферата на стадиона беше невероятна. Искам да благодаря на всеки човек, който подкрепи отбора. Беше невероятна атмосфера, която приповдигнат и нашия дух, повлия за изхода за мача. Пред такава публика се играе по различен начин. Почувствахме се като истински футболисти". 

"След като видях как играхме в тези два мача, не искам да избързваме. Всеки може да бие всеки. Нека да бъдем концентрирани и да вложим всичко в следващите мачове. Дай Боже да побеждаваме. Надявам се да се класираме, да зарадваме хората. Всеки, който ходи да играе за националния отбор, иска да се получи, да има еуфория. Футболът е най-популярният спорт. Когато върви националният отбор, има дух в цялата нация, който не може да се опише", завърши бранителят на Черно море.