Крайният защитник Едисон Йорданов е пред дебют за националния отбор на България по футбол в официален мач.

Селекционерът за "трикольорите" Ясен Петков възнамерява да включи 28-годишния играч на Вестерло в стартовия състав за срещата от втория кръг в турнира на УЕФА Лига на нациите срещу Грузия тази вечер от 21:45 часа в Разград. Това стана ясно след последната тренировка на националите на "Лудогорец Арена".

Йорданов, който има три участия за България, но в контроли, ще бъде една от двете промени в състава на "лъвовете" в сравнение с домакинското равенство 1:1 срещу Република Северна Македония  на старта на турнира на 2 юни. Той се очаква да бъде включен на мястото на Петко Христов.

Ясен Петров планира и една смяна в офанзивен план. Той  смята да заложи на Мартин Минчев от Спарта Прага за сметка Филип Кръстев от Левски.

Така на вратата на националния тим на България ще застане Николай Михайлов на вратата, а четворката в защита ще бъде Иван Турицов, Антон Недялков, Андреа Христови и Едисон Йорданов. В полузащитната линия ще оперират Ивайло Чочев, Тодор Неделев и Георги Миланов. Мартин Минчев и Кирил Десподов ще играят по двете крила, а Атанас Илиев отново ще бъде на върха на атаката.