Защитикът на Атлетико Мадрид Шиме Връсалко отпадна заради контузия от състава на националния отбор на Хърватия по футбол за контролите срещу Словения на 26 март и срещу България три дни по-късно. 

Връсалко не отпътува днес със съотборниците си от Загреб за Доха, където ще се състоят двете проверки. Той беше заменен от Миле Шкорич от Осиек.

Петима от повиканите 25 играчи, в това число и капитанът Лука Модрич, ще се присъединят към световните вицешампиони директно в Катар.

"Мотивирани сме да се представим добре в предстоящите две срещи. За нас те ще бъдат отлична възможност да проверим нивото си преди Лигата на нациите през юни", коментира селекционерът Златко Далич, като добави, че възнамерява да използва всички повикани футболисти в двете проверки.
"Селектирах 25 играчи и идеята е всеки един от тях да запише участие. Ще дадем шанс на всички, защото желанието ми е да видя в игрова обстановка всеки един от повиканите. Ще направим два отбора за всеки от мачовете. Мисля, че така е най-добре, тъй като футболистите са достатъчно натоварени в клубовете си", обясни той.

Специалистът възнамерява да експериментира с различна схема на игра, но Хърватия ще търси победи и в двете срещи.

"В никакъв случай няма да пренебрегваме резултатите, въпреки че става въпрос за контроли. Целта ни е да постигнем две победи и ще направим всичко необходимо, за да я реализираме. Не подценяваме съперниците. Словения ни създаде много проблеми в последните квалификации, а България също ще иска да се представи по най-добрия начин срещу нас", каза още Далич.