Заместник-директорът на СДВР – Стефан Иванов, коментира неприятните сцени в центъра на София.

“В даден момент враждуващите фенски организации започнаха да хвърлят по полицейските служители, без предпазни средства и каски, гранитни павета, пиротехника. Махаха и колчета, паркинг елементи. Вандалските прояви започнаха и срещу цивилните коли на „Гурко“. Между тях самите започна масов бой – множество контузени и наранени полицаи, застраши им се здравето. Имахме информации за коктейли Молотов“.

“Спряхме, тоест задържахме пиротехника, метални тръби, боксове и други. Имаме информация кой е организатор, но не мога да ви кажа името. Има доста ранени полицаи – с малки травми, помагат на колегите си. Организаторът има уведомление в Общината. Познаваме организатора, той се разграничи от феновете. Задържани са провокатори, от контингента, крайните фенове. Вандалските прояви с нищо не са провокирани. Така не трябва да се случват промените“.

„Вече не очакваме щурм, локализирани са. Ранените и задържаните ги уточняваме. Ще има допълнителна информация от нашия пресцентър. Част от задържаните са познати. Тарторите на агитките и крайните фенове се разграничиха от този протест. В момента на „Орлов мост“ има група от 150 човека. Движението е спряло, не предприемаме действия, за да не нагнетяваме напрежение“.

„Част от тарторите бяха, не мога да ви кажа дали те стоят. Не само софийски отбори имаше. От Варна – Черно море и Спартак, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, ЦСКА и Левски, може би има и спонтанно дошли с добри намерения. Голяма група опорочи протеста“.