Тя е малката сестричка на Валери Божинов. С цели 13 години по-малка всъщност.

"В деня, в който той заминава за Италия, аз се раждам. В същия ден," разказва Михаела Ангелова - по-глезеното дете в семейството на Сашо Ангелов и майката на Валери Пепа.

"Не мога да кажа, че сме близки. Имаме голяма разлика, а и животът на спортистите е много натоварен," споделя още Михаела пред NOVA и "Събуди се".

"Завършвам тази година и след това ще продължа с висшето си образование. Спортен мениджмънт, за да може да помага и на брат си," продължава тя.

Михела играе 10 години хандбал, но скъсан менискус и страх от операции прекратяват кариерата ѝ.

И още за батко Валери: "Познавам съпругите му, дори съм много близка с тях. Алисия виждам по-често, малкият Валери е уникален. Възхищавам се на Алисия и родителите ѝ как е възпитан." 

Недостатъците и талантите на Божинов? "Наивен и добър е, аз по-добър човек не познавам. Валери има талант. Като го видиш те кара да се усмихваш. Коментарите на хората са отвратителни, имаше такива и по мой адрес."

"Аз съм по-глезената. Той на 13 години отива сам в друга държава сам, с език, който не знае. А аз съм на 18 и живея с мама и татко," си признава Михаела.

"Той не ме издържа, но ми е обещал кола. Аз съм добра сестра," със смях добавя тийнейджърката. "Аз имам всичко, което имам, жива, здрава съм, имам покрив над главата си."