Националният отбор по футбол ще се изправи срещу Грузия в четвъртия си мач от група 4 на Лига С на Лига на нациите. Срещата е днес от 19:00 часа на стадион „Борис Пайчадзе” в Тбилиси.

Двубоят беше белязан от тежкия индицидент, който претърпяха „лъвовете” при пристигането си в грузинската столица. Автобусите, които превозваха нашата делегация от летището до хотела катастрофираха, в резултат на което Тодор Неделев получи черепна травма и беше откаран в болница. Там халфът претърпя спешна операция, която за щастие беше успешна и животът му е вън от опасност. Капитанът на Ботев Пловдив ще остане под лекарско наблюдение в следващи дни.

Въпреки инцидента мач тази вечер ще има. Родните футболисти записаха две равенства (1:1 със Северна Македония и Гибралтар) и тежка загуба от Грузия с 2:5. Възпитаниците на Вили Саньол са с три поредни победи, а днес ще търсят четвърта, която до голяма степен ще им осигури първото място в групата.

Очаква се временният селекционер Георги Иванов да заложи на по-дефанзивна тактика, за да избегне ново разгромно поражение. Очаква се на вратата да застане капитанът Николай Михайлов, а карето в отбрана да включва Иван Турицов, Андреа Христов, Петко Христов и Антон Недялков. В халфовата линия ще играят Георги Костадинов, Кристиян Малинов и Ивайло Чочев. Георги Миланов и Мартин Минчев ще атакуват по крилата, а на върха на нападението ще бъде Атанас Илиев.

Двубоят пропуска Кирил Десподов. Нападателят на Лудогорец е наказан, след като срещу Гибралтар си изкара нелеп жълт картон за симулация.

Наставникът на Грузия Вили Саньол едва ли ще прави много промени в своя състав. Най-вероятно на вратата ще се завърне ветерана Георгий Лория. В атака отново ще се разчита на новото попълнение на Наполи Хвича Кварацхелия, както и на Буду Зивзивадзе.