Българският национал - Никола Илиев, е на вихъра на вълната, след като направи фурор с екипа на Интер в мач от младежката Шампионска лига. 18-годишният нападател вкара четири гола за успеха на "нерадзурите" с 4:2 над Виктория (Пилзен) в мач от група "C" на турнира. 

След фурора Илиев заслужено е на челни места в италианските медии. 

"Газета дело спорт" пише за българина: "Всички са луди по Илиев - бижуто на Интер, който върлува в Младежката лига". Реномираното издание излезе с подробен материал за родния талант.

В обширната публикация футболната Библия на Апенините разказва за кариерата на 18-годишния футболист, привлечен през 2020 година от Ботев (Пловдив). 

Подчертава се, че Илиев вече има 7 гола през изминалия сезон, един от които донесе титлата на младежите на Интер във финала срещу Рома. 

"Шоуто на Илиев", е друго от заглавията на Ботуша.

На свой ред италианска версия на авторитетното издание Goal.com също направи очерк на българския нападател със заглавие "Кой е Никола Илиев".

Изданията разказват как преди 2 години Интер успя да се пребори за подписа на българина с Манчестър Юнайтед, Аякс, Челси и други грандове.